Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

O Γελαδάρης στα θρανία

Η εικόνα του Δημήτρη Γελαδάρη στο γήπεδο με ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι συνηθισμένη. Όταν όμως τον βλέπουμε με... σχολική τσάντα και βιβλία, μας ξαφνιάζει.





Ευχάριστα φυσικά, καθώς ο έμπειρος αμυντικός της Δόξας αποφάσισε να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο λύκειο και να πάρει το απολυτήριο.  

Στα 37 του, ο Γελαδάρης γράφηκε στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο της πόλης την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο του όνειρο. "Το είχα απωθημένο και το λιγότερο που θα μπορούσα να είχα ήταν το απολυτήριο λυκείου. Άρχισαν πριν από τρία χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα συνεχίσω τα δύο τελευταία χρόνια στη Δράμα με μία ενδιάμεση στάση λίγων μηνών στη Βέροια" είπε ο έμπειρος αμυντικός.

Με το καλό, λέμε εμείς...
 
Μελ.Ντι.
 
* Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα dramagoal.gr.
 
Πηγή: contra.gr



O Δημήτρης Γελαδάρης, για όσους δεν ξέρουν ή δε θυμούνται, υπήρξε ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος για πάρα πολλά χρόνια. Δεν ήταν μόνο φιλότιμος, παθιασμένος και  "τίμιος", αλλά ήταν (και είναι, αγωνίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα στα 38 του!) ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε ήταν κυριολεκτικά αναντικατάστατος.

Για μένα, ένας από τους πιο αδικημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές! Άξιζε μια ευκαιρία σε μια από τις 5-6 μεγάλες ομάδες της χώρας, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσοι απίστευτοι άνθρωποι, Έλληνες και ξένοι, έχουν πάρει ευκαιρίες. Μοναδικό του μεγάλο μειονέκτημα η ταχύτητά του. Αν ο Γελαδάρης ήταν πιο γρήγορος θα μπορούσε να χτυπήσει μέχρι και την πόρτα της Εθνικής, χωρίς καμία υπερβολή.

Κάπου κατά το 2001 αν δεν κάνω λάθος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς,  σκέφτηκε (και ίσως προσπάθησε) να φέρει τον Γελαδάρη στον ΠΑΟΚ, αλλά κάπου χάλασε η δουλειά. Αν σκεφτείτε ότι ο Μπάγεβιτς ήταν προπονητής που στηριζόταν στα ακραία μπακ όσο κανένας άλλος (βλέπε πώς αξιοποίησε και εκτόξευσε Γεωργάτο, Μπορμπόκη, Μαυρογενίδη, Βενετίδη κτλ), μπορείτε να καταλάβετε πως αν ο αριστερός μπακ από τη Γαλατινή Κοζάνης έκανε τότε το άλμα, ίσως να είχε διαφορετική εξέλιξη...

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Γελαδάρη:
http://www.onsports.gr/onstats/soccer/player/862-Geladaris-Dimitris
http://aox-past-2.blogspot.com/2009/06/blog-post_09.html (Σε αυτόν τον σύνδεσμο, ο Γελαδάρης αναφέρεται ως ταχύτατος, μάλλον κάποιο λάθος έχει γίνει! :-P )


1 σχόλιο:

  1. Ωραιος!!!Καλο κουραγιο στον Γελαδαρη.
    Μεγαλη μπαλαδοφατσα ομως,ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή