Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

800.000 ευρώ το το συμβόλαιο του Λεμονή με τον Πανιώνιο!!!

Διαβάστε πώς ο Πανιώνιος έφτασε στην άβυσσο και πώς ο Λεμονής με τους συνεργάτες του είχαν ετήσιο συμβόλαιο 800.000!!!







Ο Πανιώνιος δεν βρίσκεται απλώς στην...άκρη του γκρεμού, αλλά, έχει αρχίσει την βουτιά. Με το κεφάλι προς τα κάτω, μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι διοικούντες την ιστορική ομάδα, συζητούν τώρα ακόμα και για την προοπτική να ζητήσουν την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, προκειμένου να ξεφύγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί…

Πως έφθασε από τη χλιδή στη φτώχεια και την απαξίωση ο Πανιώνιος ; Όχι τυχαία ή συμπτωματικά ασφαλώς.

Η ουσία είναι ότι ο Τσακίρης έφυγε επειδή κουράστηκε και βαρέθηκε, αλλά, η διάδοχη κατάσταση δεν ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις και στις απαιτήσεις.

Οι συμφωνίες που έγιναν από τη διοίκηση Βεντούρη ήταν πέρα από τις δυνατότητες του Πανιωνίου και μοιραία η ομάδα βρέθηκε στην τωρινή κατάσταση, όπου σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προσφυγές ώστε να μείνουν ελεύθεροι.

Για τον Πανιώνιο απαιτούνται, άμεσα, περίπου 3.000.000 ευρώ. Ώστε με αυτό το ποσό να καλύψει όλα όσα, σήμερα, χρωστά. Πολλά χρήματα….

Οι υποχρεώσεις του Πανιωνίου δεν αποκλείεται να φθάσουν ακόμα και τα 7.000.000 ευρώ το καλοκαίρι, εφόσον συσσωρευθούν και άλλες οφειλές καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί, έστω, μέρος των οφειλών.

Μόνο τυχαίο, φυσικά, δεν είναι το γεγονός ότι ο Πανιώνιος βιώνει οικονομική ασφυξία.

Ο προπονητής του Τάκης Λεμονής, μαζί με τους συνεργάτες του, έχουν συμφωνήσει να πάρουν από τον Πανιώνιο σε αυτή την αγωνιστική περίοδο, 800.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προσθέστε άλλα 400.000 ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθεί η εφορία και θα φθάσετε στο ζητούμενο.

Επιπλέον, ο Πανιώνιος έχει αρκετά ακριβά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές του. Προκαλεί απορία το γεγονός ότι μία ομάδα που ήδη είχε έλλειψη χρημάτων, μπήκε στη διαδικασία να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και τις εισηγήσεις του προπονητή της και τις δικές της ανεδαφικές φιλοδοξίες, κλείνοντας συμφωνίες για συνεργασίες τις οποίες δεν είναι δυνατό να καλύψει.

Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, έπρεπε να δεσμευθεί με τον Γκριγκβέλια, για παράδειγμα, για 350.000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς μάλιστα την εφορία…

Ανάλογα συμβόλαια αλλά και ακόμα μεγαλύτερα έχουν γίνει με αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, που μοίραζε χρήμα το οποίο δεν είχε και φυσικά δεν έχει….

Το περασμένο καλοκαίρι, μάλιστα, αντί να μειωθεί το μπάτζετ στην ΠΑΕ Πανιώνιος, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Κανείς δεν έδειξε ότι διακρίνεται όχι μόνο από σύνεση αλλά ούτε καν από λογική….

Όταν αποχώρησε από τον Πανιώνιο ο Τσακίρης, άφησε υπόλοιπο στο ταμείο της ΠΑΕ σχεδόν 1.000.000 ευρώ. Αλλά, από το ισοζύγιο εσόδων—εξόδων ήταν φανερό ότι στο τέλος της σεζόν θα υπήρχε έλλειμμα 1.500.000 ευρώ.

Κανείς δεν ασχολήθηκε με τα πραγματικά δεδομένα. Ο Πανιώνιος έφτιαξε μία καλή ομάδα, την οποία ωστόσο δεν μπορεί να πληρώσει.

Η τωρινή διοίκηση ζητά από τους παίκτες και τον προπονητή να συναινέσουν σε περικοπές 50%. Ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να δεχθούν αυτή την πρόταση—παράκληση…..

Και τι μπορεί να συμβεί τώρα ;
Αν ο Πανιώνιος πουλήσει παίκτες του τον Ιανουάριο, ίσως, σωθεί από την οικονομική καταστροφή. Θα προλάβει όμως ή θα φύγουν ως ελεύθεροι με προσφυγές για τα οφειλόμενα; Ο Πανιώνιος είναι σε τόσο δύσκολη θέση τώρα πια, ώστε εκείνοι που ξέρουν, λένε ότι η αγωνία τους δεν αφορά πια τη διάκριση ή την παραμονή, αλλά, την επιβίωση….

Πηγή: www.balleto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου