Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σιγά να μην έχανε...

Η καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα των τελευταίων τουλάχιστον 30 χρόνων, η ομάδα που κάνει το ποδόσφαιρο να μοιάζει με παιχνίδι play-station, η ομάδα που παίζει πραγματικά ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, η καλύτερη ομάδα που έχω δει στη ζωή μου, κέρδισε για έβδομη φορά στα τελευταία 8 παιχνίδια μέσα στην έδρα της μισητής Ρεάλ Μαδρίτης! 


Μάλλον ισχύει αυτό που μου είπε ένας φίλος μου: "Ο Μουρίνιο ξέρει ότι δε μπορεί να νικήσει τη Μπαρτσελόνα και προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα είπε στους παίκτες του: Πάρτε όλα τα άλλα ματς και χάστε από τη Μπαρτσελόνα!"

Ότι αλχημείες κι αν προσπαθεί να κάνει ο Μουρίνιο, όσο κι αν ανακατεύει την τράπουλα, με όσες εκπλήξεις κι αν κατεβάζει την ομάδα του και όσο κι αν χτυπάνε οι παίχτες του ώστε να νευριάσουν τους Καταλανούς, αυτή η Μπαρτσελόνα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!

Επειδή πολλά ακούγονται δεξιά κι αριστερά, είναι θεμιτό το να μην είναι κάποιος Μπαρτσελόνα, είναι θεμιτό ακόμα και να τη μισεί. Είναι όμως ανόητο να μην παραδέχεσαι ότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του πλανήτη και κάνει πράγματα που μοιάζουν με εξωγήινα.

Για να αναλύσουμε το φαινόμενο Μπάρτσα χρειάζονται χιλιάδες γραμμές, γι'αυτό δε θα το κάνουμε. Τα λόγια μοιάζουν πολύ μικρά μπροστά σε αυτό που συμβαίνει όταν οι Μπλαουγκράνα κυκλοφορούν τη μπάλα και το να προσπαθήσεις να κάνεις τακτική ανάλυση είναι ο ορισμός της ματαιότητας.

Δε θα αναφερθώ στο αν η Μπαρτσελόνα είναι ντοπέ ή όχι, αν η διαιτησία τους ευνοεί ή τους αδικεί, αν ο Μουρίνιο είναι ικανός να τους αποκλείσει ή να τους πάρει το πρωτάθλημα. Θα πω μόνο ότι, επειδή η  υπερομάδα Μπαρτσελόνα έχει αρκετό καιρό που διατηρείται σε εξωγήινα επίπεδα, λογικά δε θα αργήσει να έρθει η πτώση. Ή έστω κάποια κάμψη. Ως τότε, σταματήστε να μαλώνετε και να έχετε άποψη. Απλά απολαύστε! Γιατί χωρίς καμια υπερβολή, πιστεύω πως μπορεί να μην ξαναδούμε στη ζωή μας τέτοια ομάδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου