Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σάντος: «Κολομβία, δεν νικάς την Ελλάδα»

Σάντος: «Κολομβία, δεν νικάς την Ελλάδα»Μήνυμα στους Κολομβιανούς πως δεν κερδίζουν στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Ελλάδα έστειλε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας ο προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος.

 
 
   
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε μέσω Skype από τη Λισσαβόνα στην εν λόγω εκπομπή επεσήμανε πως η θέληση και η διάθεση των Ελλήνων διεθνών μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ υπογράμμισε πως η έλλειψη δημιουργικότητας καλύπτεται από το πάθος, τη δύναμη και τη νοοτροπία νικητών των παικτών.
«Λέτε ότι η Ελλάδα παίζει αμυντικά. Μην ξεχνάτε ότι μ' αυτό τον τρόπο πήραν ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εγώ έχω προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να αλλάξω λίγο τρόπο και είναι γεγονός ότι έχει αλλάξει και η ομάδα παίζει πιο επιθετικά. Αλλά είμαι ομοσπονδιακός προπονητής και κάνω λίγες προπονήσεις πριν τους αγώνες οπότε δεν μπορούν να αλλάξουν και όλα.
Στην καριέρα μου έχω προπονήσει ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχω προπονήσει τους τρεις μεγάλους της Πορτογαλίας, την Πόρτο, την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Και για να κάνεις πρωταθλητισμό δεν μπορείς να παίζεις αμυντικά. Έχω προσπαθήσει να αλλάξω τον τρόπο που παίζει η Εθνική ομάδα και δείτε τα 8-10 τελευταία παιχνίδια, νομίζω έχει αλλάξει κάπως» επεσήμανε αρχικά.
Σχετικά με την έλλειψη δημιουργικότητας που έχει η Εθνική, επεσήμανε: «Ωραία, η δημιουργικότητα δεν είναι το μεγαλύτερο ατού μας. Όμως αντικαθιστούμε αυτό με το πάθος, την δύναμη και νοοτροπία νικητή. Έχουμε δύο παίκτες που έχουν κατακτήσει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές μου είναι να πιστέψουν οι ίδιοι στις ικανότητες τους, ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και σε ό,τι αφορά το Μουντιάλ αν με ρωτάτε αν έχω τους καλύτερους παίκτες θα σας πω όχι, αν με ρωτάτε αν έχω τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά θα σας πω ναι».
Αναφορικά με το φαβορί του ομίλου, δήλωσε: «Η Κολομβία είναι το φαβορί για να κερδίσει τον όμιλο. Έχει ένα ρόστερ πολύ δυνατό. Έχει πολύ σημαντικούς παίκτες όπως ο Τζάκσον, ο Φαλκάο, ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Γουαρίν είναι όλοι τους εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και επιθετικά και αμυντικά. Ανάμεσα σε Ελλάδα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία θα πω ότι οι πιθανότητες είναι ίδιες. Αλλά δεν παίζουν καταλυτικό ρόλο αυτά πάντα. Να σας πω τι έγινε στο Euro της Πορτογαλίας; Ελλάδα, Πορτογαλία και Ρωσία. Φαβορί η Ρωσία μαζί με την οικοδέσποινα Πορτογαλία. Και πέρασε η Ελλάδα».
Μιλώντας για την Ακτή Ελεφαντοστού, σημείωσε: «Γνωρίζω ό,τι όλος ο κόσμος. Ότι δηλαδή έχουν μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο όπως ο Γιάγια Τουρέ που είναι από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο και ο Ντρογκμπά που είναι εξαιρετικός».
Όσο για την Ιαπωνία, ανέφερε: «Είναι μια ομάδα πολύ καλή σε επίπεδο τακτικής. Έχω δει πολλά παιχνίδια της Ιαπωνίας και είναι ίσως η καλύτερη σε επίπεδο τακτικής από τις τρεις αντιπάλους μας. Έχει προπονητή τον Τζακερόνι που είναι ειδικός όπως όλοι οι Ιταλοί σε θέματα τακτικής. Έχει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα. Έχει παίκτες που είναι πολλοί γρήγοροι και μπορούν να σταματήσουν τον αντίπαλο. Ξαναλέω είναι ένας όμιλος με ίσες πιθανότητες».
Ερωτηθείς για το αν απέναντι στην Κολομβία χρησιμοποιήσει προσωπικά μαρκαρίσματα, απάντησε: «Δεν θα παίξω man to man. Αυτό είναι σίγουρο ότι δεν θα συμβεί. Ελπίζω πραγματικά να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που θέλουν να νικήσουν. Αλλά σίγουρα δεν θα παίξω man to man. Δεν είναι χαρακτηριστικό μου ως προπονητής. Πως να το κάνουμε δεν παίζουν έτσι οι ομάδες μου.
Είναι το πρώτο παιχνίδι. Θα είναι εξ' ορισμού σημαντικό, παθιασμένο. Σκέφτεσαι πάντα ότι ακόμη και από παιχνίδι της τύχης μπορεί να χάσεις, και όλα μετά να πάνε στραβά, ενώ μια νίκη δίνει πάντα αυτοπεποίθηση και σε κάνει να νομίζεις ότι μπορείς να τους νικήσεις όλους. Πάντα υπάρχει προσμονή για τις πρεμιέρες στα Μουντιάλ, στα Euro και στις μεγάλες διοργανώσεις αλλά να ξέρετε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι και τα καλύτερα από άποψη θεάματος και κανείς δε θέλει να χάσει και όλοι έχουν άγχος».
Σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανούς τραυματισμούς, υπογράμμισε: «Όπως όλοι οι προπονητές παίζουν ρόλο αυτά. Για παράδειγμα σαν του Φαλκάο, έχω τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επανήλθε τους τελευταίους τρεις μήνες. Πολλοί ποδοσφαιριστές επίσης δεν παίζουν βασικοί στους συλλόγους τους. Συλλόγους του εξωτερικού. Αλλά είναι νωρίς από τώρα μέχρι τον Μάιο».
Σχετικά με το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τόνισε: «Είναι η Βραζιλία το πρώτο φαβορί. Έχει την πιο δυνατή ομάδα. Παίζει μέσα στο σπίτι της με τους οπαδούς της δίπλα, τον κόσμο της. Είναι πολύ σημαντικό. Και έχει και την πιο δυνατή ομάδα». Όσο για το ποια ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη, απάντησε: «Το Βέλγιο».
Τέλος, όταν του ζητήθηκε να στείλε ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Κολομβίας, υπογράμμισε: «Δεν θα κερδίσουν την Ελλάδα».

Πηγή: prismasport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου