Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Όταν ο Μαραντόνα έδωσε το “χρίσμα” στον Όγιος

Όταν ο Μαραντόνα έδωσε το “χρίσμα” στον Όγιος
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο Γκιγιέρμο Όγιος ήταν από τους ανθρώπους που ανέδειξαν το ταλέντο του Λιονέλ Μέσι, όταν ο πρώτος ως προπονητής...





...των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα, καταλάβαινε από νωρίς το ταλέντο του νεαρού συμπατριώτη του, ο οποίος μέχρι και αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο “hot” όνομα στα γήπεδα της Ευρώπης.


606Εκείνο για το οποίο ωστόσο γνωρίζαμε ελάχιστα, είναι ότι αρκετά χρόνια πριν τον Μέσι, αρκετά χρόνια πριν ο Όγιος καθίσει σε πάγκο ομάδας, είχε μια εξαιρετική πορεία ως ποδοσφαιριστής και μια ακόμη πιο αξιοζήλευτη φιλία με το άλλο μεγάλο αστέρι που ανέδειξαν ποτέ τα γήπεδα της Αργεντινής. Τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!
 
Η παραπάνω φωτογραφία εξάλλου, αποδεικνύει του λόγου του αληθές και πρόκειται επί της ουσίας για ένα σημαντικό ντοκουμέντο, καθώς το “κλικ” προέρχεται από το ντεμπούτο του Μαραντόνα με την φανέλα της Μπόκα στο Λα Μπομπονέρα, αν και η φιλία με τον Όγιος, δεν ξεκινά από το σημείο εκείνο.
 
Ξεκινά περίπου τρία χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1979, όταν ο νυν τεχνικός του Ηρακλή, επιλέχθηκε μαζί με άλλους 22 ποδοσφαιριστές από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Νέων Αργεντινής, Λουίς Μενότι για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, το οποίο διεξήχθη, στα γήπεδα της Ιαπωνίας. Διοργάνωση, στην διάρκεια της οποίας οι παλαιότεροι άκουσαν για πρώτη φορά το όνομα…Μαραντόνα, καθώς ο “Ντιεγκίτο” πήρε από το χέρι τούτη την ομάδα και την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου.
 
hoyos3Σε εκείνο το Μουντιάλ ωστόσο, μπορεί ο “βενιαμίν” της…παρέας,  Γκιγιέρμο Όγιος να μην πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής, είχε όμως την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικούς δεσμούς φιλίας με τον Μαραντόνα. Βλέπετε, μετά ακριβώς από  αυτή την διοργάνωση, ο Ντιέγκο, έτοιμος πλέον να ανέβει στην Εθνική Ανδρών, μάζεψε τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια και έπειτα από ένα τελετουργικό από αυτά που του άρεσαν να κάνει μετά από νίκες, απευθύνθηκε στον “Ογίτο” όπως τον αποκαλούσε.
 
“Σου παραδίδω το περιβραχιόνιο του αρχηγού αυτής της ομάδας. Από εδώ και πέρα, έχεις την ευθύνη να την οδηγήσεις στο επόμενο Μουντιάλ της Αυστραλίας” του είπε και πράγματι αυτό συνέβη, με την διαφορά ότι ο νυν τεχνικός των “κυανολεύκων”, δεν μπόρεσε ποτέ, να πάρει μέρος στο τουρνουά καθώς ήταν κατά ένα…μήνα μεγαλύτερος από το όριο ηλικίας. Λίγα χρόνια πριν πάντως, είχε προλάβει να ζήσει το…όνειρο κάνοντας το ντεμπούτο του στην Εθνική Νέων, παίρνοντας μάλιστα την θέση του Μαραντόνα, σε ένα φιλικό με το Μεξικό, το οποίο διεξήχθη στο Λος Άντζελες.
 
Οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν τρία χρόνια αργότερα, στο Λα Μπομπονέρα, με τον Μαραντόνα, να φορά για πρώτη φορά τη φανέλα της Μπόκα και τον Όγιος να αγωνίζεται στην Ταγιέρες. Την ημέρα εκείνη όπως μας εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός, 40.000 κόσμος ήταν μέσα στο γήπεδο και 40.000 έξω από αυτό.
 
Σύντομα όμως κι αυτός  θα ένιωθε το ίδιο συναίσθημα! Στις 16 Φεβρουαρίου του 1986, ήταν η σειρά του, να κάνει ντεμπούτο με την ίδια φανέλα στο ίδιο γήπεδο. Έμεινε στη Μπόκα, μέχρι τα τέλη του 1989, συμπληρώνοντας 46 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες και δύο γκολ.

Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου