Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Από τον Ακροπόταμο στο Λεβερκούζεν

Από τον Ακροπόταμο στο ΛεβερκούζενΟύτε στα πιο τρελά του όνειρα... Ο Κώστας Σταφυλίδης, όταν ξεκινούσε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης δεν πίστευε ότι θα παίξει ούτε καν στον ΠΑΟΚ.
 
Ζητούσε από τους δικούς του μια μπάλα στα πόδια του και τους έσπαγε τα νεύρα, κάνοντας διαρκώς ντρίμπλες και θέλοντας να......πετυχαίνει γκολ. Που να βάλει στο μυαλό του ότι θα περνούσε κάτι όμορφα βράδια στο Λεβερκούζεν, όπως τραγούδησε μοναδικά ο Γιώργος Νταλάρας.
 
Ο μικρός πετάει από την χαρά του τις τελευταίες μέρες. Είχε μιλήσει, μετά τον τελικό με την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Νέων της Εσθονίας, με τον εκπρόσωπό του και του είχε υπογραμμίσει ότι έχει δεχθεί πολλές κρούσεις από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Το «βαρύ όνομα» της Μάντσεστερ Σίτι έκανε αίσθηση στο άκουσμά του, όμως τελικά οι Γερμανοί τούς κέρδισαν στο 90΄!
 
Ο Σταφυλίδης πετούσε από την χαρά του και μόνο στην ιδέα ότι θα παίξει σε μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης, μια και μπορεί να είναι βαμμένος ΠΑΟΚτσής και να κέρδισε πολύ γρήγορα σπουδαία πράγματα από τις συμμετοχές του με την ασπρόμαυρη φανέλα, όμως όπως κι ο κολλητός του Γιώργος Κατίδης, έκαναν πολλά όνειρα... Ομως ο Σταφυλίδης φαίνεται ότι θα αρχίσει πρώτος το όμορφο ταξίδι του...
 
Ο 19χρονος αμυντικός, πριν αναχωρήσει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, άφησε το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και σκεφθόταν ότι αν δεν έβρισκε άμεσα χρήματα από κάποια μεταγραφή στο εξωτερικό, να γυρνούσε στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης. «Το χωριό μου είναι κοντά στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Ν. Μεσημβρία και θα γλιτώσω τα έξοδα και τον χρόνο μου», έλεγε μεταξύ άλλων στους φίλους του. Τελικά ο μικρός με τα χρήματα που θα πάρει από την Λεβερκούζεν θα δώσει ανάσα ζωής στην οικογένειά του που είναι μια φτωχή αγροτική φαμίλια, αλλά κι αυτός θα ζήσει το όνειρό του με άνεση...

 Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου