Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

"Έφυγε" ο Ηλίας Μπαζίνας

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Ηλίας Μπαζίνας, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 73 ετών. 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Ηλίας Μπαζίνας γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά είχε μανιάτικη καταγωγή. Σπούδασε νομικά και υπήρξε ερασιτέχνης αθλητής της άρσης βαρών, της πυγμαχίας και των ρίψεων, προτού τον κερδίσει το ποδόσφαιρο και η δημοσιογραφία.
  
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στην εφημερίδα "Ο Φίλαθλος", ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην εφημερίδα "Live Sport". Υπήρξε μέλος της διοίκησης Γουλανδρή και, μάλιστα, δεν δίσταζε να διδάσκει άρση βαρών σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
  
Ο Ηλίας Μπαζίνας ήταν ένας ιδιαίτερα μορφωμένος δημοσιογράφος και βαθιά ηθικός άνθρωπος. Συνδύαζε επί δεκαετίες το ρομαντισμό και τη διανόηση με την καθημερινή ρουτίνα του ποδοσφαίρου.
   
Από το βράδυ της Πέμπτης η σπουδαία αυτή προσωπικότητα έχει ξεκινήσει το ταξίδι για τη συνάντηση με τον Λάζαρο Μουρκάκο, έναν ακόμη εκλεκτό δημοσιογράφο που εργαζόταν επί σειρά ετών στο "Φίλαθλο" και μας άφησε τον Απρίλιο του 2011. Η κηδεία του Ηλία Μπαζίνα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (15:00) στο 1ο Νεκροταφείο.
  
Ο γράφων είχε την τιμή να μάθει πράγματα από εκείνον στη σχολή που φοίτησε, αποκαλώντας τον "Δάσκαλο".
  
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Δάσκαλε...

Μάνος Ανδρουλάκης
Πηγή: contra.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου