Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Δυνατός άσσος η Ξάνθη στο ντέρμπυ της Θράκης!

Ξεκινάμε το στοίχημα τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, γιατί η πρώτη είναι συνήθως επικίνδυνη κι αναγνωριστική. Την απολαύσαμε από την τηλεόραση, αλλά τώρα πιάνουμε και κουπόνι:




Λίγο περιληπτικά θα τα γράψω, αλλά το συντομότερο δυνατό θα κάνουμε μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για το Πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε και θα γράψουμε και τις πρώτες εντυπώσεις για όλες τις ομάδες.

Το μόνο ξεκάθαρο, αλλά πολύ δυνατό σημείο που βλέπω είναι η Ξάνθη. Η SKODA φέτος αναμένεται να είναι η γνωστή μαχητική Ξάνθη των τελευταίων πολλών ετών. Ο Καραγεωργίου είναι μέτριος προπονητής, δεν είναι τραγικός για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν αναμένω ούτε ευχάριστη ούτε δυσάρεστη έκπληξη από τους Ξανθιώτες φέτος. Σκληροτράχηλη, σχετικά σφιχτή και με καλή έδρα.

Ο Πανθρακικός έκανε τραγική επιλογή προπονητή. Πήρε αυτόν που είχε πέρυσι την Κέρκυρα και την έβγαλε τελευταία. Δεν έφταιγε βέβαια μόνο ο Άκης Μάντζιος, αλλά έφταιγε και αυτός. Επίσης, έφυγαν οι δύο καλύτεροι του παίχτες (Παπαδόπουλος και Βαιρουά) και δεν τους αντικατέστησε με κάτι ανάλογο. Πέρυσι σώθηκαν δύσκολα, φέτος είναι το νούμερο 1 φαβορί για να πέσουν, μαζί με τη Βέροια του Αρβανιτίδη.

Τοπικό ντέρμπυ λοιπόν μεταξύ τους, η Ξάνθη πιο δυνατή, πιο έμπειρη, γηπεδούχος, προέρχεται κι από τρίμπαλο στην Τούμπα, το 2 στον άσσο είναι εξαιρετική απόδοση!

Έλεγα να μην παίξω τίποτα άλλο γιατί είναι δύσκολη αγωνιστική, αλλά τελικά για τη χαρά του αθλήματος επέλεξα μια πεντάδα αγώνων με πολύ μεγάλες αποδόσεις και ζητάω δυάδες και τριάδες!

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ   1     4,20
Βέροια - ΟΦΗ   2     3,70
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης   2     4,10
Άρης - Καλλονή   2     4,25
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης   Χ     2,90

Η λογική στην οποιά στηρίζονται είναι η εξής: Εκτός από το Πλατανιάς-Τρίπολη, όπου με Χ θα είναι ευχαριστημένοι και οι δύο, τα προγνωστικά μου δε βασίζονται στο ότι οι ομάδες που επέλεξα είναι όντως πιο πιθανό να κερδίσουν από ότι οι αντίπαλοί τους. Απλά τα 4 πρώτα ματς που αναφέρω τα θεωρώ λίγο πολύ τριπλές (άλλα περισσότερο και άρα λιγότερο) και ως εκ τούτου οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι και στα τρία σημεία κοντά στο 3, δηλαδή μοιρασμένες. Τώρα που δίνει για παράδειγμα στον (πολύ καλό μάλιστα) Απόλλων Σμύρνης 4,10 ή στον Παναιτωλικό 4,20, σε προκαλεί να τα παίξεις.

Άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο στις επιλογές μου:
  • Ο ΠΑΟΚ έτρεξε πολύ την Τετάρτη, θα έχει και το μυαλό στον επαναληπτικό της Τρίτης και κατεβαίνει χωρίς αριστερό μπακ.
  • Τη Βέροια την περιμένω φέτος πολύ κακή, ενώ τον ΟΦΗ πιθανώς πολύ καλό. Δεν τον έχω δει, αλλά κινήθηκε πολύ δυνατά στις μεταγραφές.
  • Ο Απόλλων Σμύρνης θα είναι μάλλον μέσα στη δεκάδα, τα Γιάννενα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα πάνε πολύ χειρότερα από πέρυσι. Μέχρι και να κινδυνέψουν υπάρχει περίπτωση. Τον Βελλίδη πρόπερσι τον πίστευα για Εθνική, φέτος λέω ότι θα είναι από τους χειρότερους τερματάδες του Πρωταθλήματος. Δείτε τα 3 γκολ μέσα στην Τρίπολη και θα καταλάβετε...
  • Η Καλλονή σε φιλικό στην Τούμπα έδειξε ότι στις αντεπιθέσεις είναι φωτιά. Φιλικό μεν, αλλά ο ΠΑΟΚ στα φιλικά είναι καλύτερος από ότι ο Άρης στα κανονικά...
Το βασικό μου στοίχημα είναι η Ξάνθη, στα άλλα έβαλα μικρότερο ποσό πιο πολύ για να κάνουμε το χαβαλέ μας. Μπορεί να έχουμε και 0/5. Με 3/5 πάντως θα είμαστε αρκετά κερδισμένοι.
 
Για να δούμε αν θα ξεκινήσουμε με το δεξί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου