Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τα λάθη της Εθνικής στα δύο γκολ των Τσέχων

Η στρατηγική του Μπίλεκ για το Euro δικαιώθηκε απολύτως, όχι τόσο λόγω των 3 βαθμών σε 2 παιχνίδια αλλά για τον τρόπο με τον οποίο επιτευχθήκαν. Ο προπονητής των Τσέχων είχε την οξυδέρκεια να...
  

...διακρίνει ότι το παιχνίδι απέναντι στη Ρωσία ήταν…χαμένο και αποφάσισε να «παραπλανήσει» τον Σάντος με την αγωνιστική τακτική που ακολούθησε στο πρώτο παιχνίδι. Πράγματι, η νωχελικότητα των Τσέχων στην πρεμιέρα έδωσε φρούδες ελπίδες για νίκη στην εθνική προκαλώντας μία ανεξήγητη αισιοδοξία στα αποδυτήρια της ομάδας. Δυστυχώς, η «αίσθηση ανωτερότητας» οδήγησε σε χαλαρό ξεκίνημα που έμελλε να καθορίσει την τελική έκβαση της αναμέτρησης.
   
Ο Μπίλεκ γνώριζε πως η ανασταλτική γραμμή της Ελλάδας ήταν αποδεκατισμένη και διέγνωσε το ανασταλτικό πρόβλημα του Χολέμπας. Αποφάσισε, λοιπόν, να πιέσει ψηλά στα πρώτα λεπτά και να στοχοποιήσει την αριστερή πλευρά της εθνικής προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις επίτευξης τέρματος. Η αγωνιστική του προσέγγιση δικαιώθηκε γρηγορότερα από ότι κι ο ίδιος περίμενε, καθώς πέτυχε το πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία των Euro.
 
Φυσικά, η οδυνηρή ήττα είναι ομαδική υπόθεση διότι κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει στο πρώτο 6λεπτο. Ωστόσο, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τα γκολ των Τσέχων χρεώνεται στην τακτική ανεπάρκεια και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του Χολέμπας.
 
Ο Παπαδόπουλος «απασχολείται» από τον Μπάρος, ο Χολέμπας δεν κλείνει έγκαιρα προς το κέντρο και αδυνατεί να ακολουθήσει τη διαγώνια κίνηση του Γίρασεκ στον κενό χώρο.
  
Η κάθετη πάσα που εξέθεσε την άμυνα της Εθνικής

Ο Χολέμπας «πέφτει στην παγίδα» μαρκάροντας τη μπάλα και όχι το χώρο ευθύνης του. Μοιραία, λοιπόν, ο Γκέμπρε Σελασιέ προωθείται στην πλάτη της άμυνας και εκμεταλλεύεται το κενό που δημιουργεί το τακτικό λάθος.
 
Ο άσκοπος συνωστισμός γύρω από τη μπάλα δημιουργεί κενό χώρο στα άκρα
Ο άσκοπος συνωστισμός γύρω από τη μπάλα δημιουργεί κενό χώρο στα άκρα
 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δευτέρου ημιχρόνου, η ψυχρολουσία του πρώτου 6λεπτου ήταν αρκετή για να ψαλιδίσει τις ελπίδες της εθνικής μας για πρόκριση στην επόμενη φάση. Τελικά, ο Σάντος δεν κέρδισε το τακτικό στοίχημα που του επέβαλλαν οι αναπάντεχες απουσίες. Δυστυχώς, στις μεγάλες διοργανώσεις δε συγχωρούνται τα τακτικά λάθη.

Πηγή: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου