Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μεγάλη ελληνική ψυχή και respect στον Σάντος!

Αντικειμενικά, παίζοντας εκτός έδρας σε γεμάτο γήπεδο με δέκα παίκτες, κόντρα διαιτησία, κακή ψυχολογία και με ένα γκολ στην πλάτη, το σκορ δε γυρίζει! Πόσο μάλλον όταν είσαι η Εθνική Ελλάδος που και ποιοτικά είσαι μέτρια και σκοράρεις με το σταγονόμετρο ακόμα και με έντεκα παίκτες!




Το ματς το έφερε στα ίσια και κόντεψε να το πάρει η ελληνική ψυχή που μας έχει συνηθίσει (και σε άλλα αθήματα και σε επίπεδο συλλόγων) να κατορθώνει περισσότερα από τις δυνάμεις της!

Μεγάλη μαγκιά των παικτών, τεράστιο κοουτσάρισμα και από τον Πορτογάλο που είναι πολύ καλός προπονητής αλλά συνήθως ψιλοπαίρνει έναν υπνάκο στον πάγκο.

Κι αν η αλλαγή του Αβραάμ με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ήταν αναγκαστική και του Σαλπιγγίδη αντί του Νίνη ήταν λογική, η είσοδος του φοβερού 20χρονου Φορτούνη σχετικά νωρίς (δεδομένου ότι ήταν τρίτη αλλαγή και έκρυβε ρίσκο) ήταν μεγάλη μαγκιά και βοήθησε εκτός απο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά τους παίκτες. Ο Σάντος έδειχνε να θέλει πολύ το ματς, να το πιστεύει και έκανε συνεχώς νοήματα στους διεθνείς μας να βγουν μπροστά.

Συγκινητικότατος ο Σαλπιγγίδης, από τα καλύτερα center-back στον κόσμο ο Κυριάκος Παπαδοπουλος κι ας μετατράπηκε στη Γερμανία σε αμυντικό χαφ, όπου τα πάει εξίσου καλά! Άλλαξε το παιχνίδι ο Φορτούνης, ευτυχώς έφυγε στην Καϊζερσλάουτερν και εχει όντως πιθανότητες να κάνει μεγάλα πράγματα!

Τραγικό πρώτο ημίχρονο ο Χολέμπας, λίγοι ίσως σκέφτηκαν ότι εξίσου τραγικός ήταν και ο Σαμαράς που δεν τον βοηθούσε, καθώς και ότι ήταν ανύπαρκτη η αλληλοκάλυψη της ομάδας λες και δεν έκαναν ποτέ προπόνηση αυτοί οι παίκτες μαζί...

Ο Αβραάμ έχει τελική ολική ρήξη χιαστού, ένας Θεός ξέρει πώς συνέχισε για μερικά λεπτά!

Για τον Χαλκιά ότι και να πούμε θα είναι λίγο, ας ελπίσουμε να το ξανασκεφτεί ο Φερνάντο...

Μεγάλες συγκινήσεις, αξέχαστο ματς, άσχημο αποτέλεσμα όμως εδώ που τα λέμε. Αν δε νικήσεις την Πολωνία, με τους άλλους η αποστολή θα είναι λογικά πιο δύσκολη...

Το ταξίδι συνεχίζεται, η ελπίδα έμεινε ζωντανή, καλή επιτυχία στην Εθνική μας που και να αποκλειστεί μας έχει κάνει ήδη περήφανους!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου