Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Χριστόπουλος: «Αν ήξερα τα προβλήματα, θα το ξανασκεφτόμουν»

Χριστόπουλος: «Αν ήξερα τα προβλήματα, θα το ξανασκεφτόμουν» Ξεκάθαρος και απόλυτα ειλικρινής ήταν ο Γιάννης Χριστόπουλος, προς τους δημοσιογράφους της Ταβρίγια, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
  
  
   

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Χριστόπουλος αφήνει τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ταβρίγια της Ουκρανίας, πολλοί απόρησαν. Λίγο το γεγονός πως η ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή, λίγο το γεγονός πως είχε πολλά προβλήματα, λόγω τιμωρίας που έχει, έκανε το φίλαθλο κοινό να απορήσει με την επιλογή του νεαρού και ταλαντούχου τεχνικού.

Το ξεκίνημα δεν είναι και το ιδανικό. Σε δέκα παιχνίδια η ομάδα του έχει γευτεί μια φορά τη χαρά της νίκη, ενώ έχει εννέα ήττες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας, εμφανίστηκε απόλυτα ειλικρινής αφού τόνισε πως δεν ήξερε πλήρως το μέγεθος των προβλημάτων που είχε να αντιμετωπίσει. Μάλιστα, αποκάλυψε πως αν ήταν γνώστης όλων αυτών των προβλημάτων, θα το ξανασκεφτόταν, πριν πει το «ναι» στη διοίκηση της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Στην προηγούμενη ομάδα μου είχα μικρό μπάτζετ, αλλά είχαν δικαίωμα να κάνω μεταγραφές ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών και είχα πάρει παιδιά που αγωνίζονταν στη Β' ή Γ' κατηγορία και μέσα από τη δουλειά καταφέραμε να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στην Τάβρια είχα δικαίωμα να πάρω παίκτες μόνο από τη Β' ομάδα και μιλάμε για παιδιά 19 ετών που δεν είχαν καμία εμπειρία επαγγελματική, έστω μικρότερης κατηγορίας. Πιστεύω ότι πέρυσι δεν πήρε πρωτάθλημα η β' ομάδα της Τάβρια ούτε υπήρχαν 5-6 διεθνείς ποδοσφαιριστές. Όπως καταλαβαίνετε συνάντησα χαμηλό επίπεδο σε συνδυασμό με την απουσία κάποιων ποδοσφαιριστών για μεγάλα διαστήματα και σε συνδυασμό με την απουσία παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις, αναγκαστήκαμε πλάγιοι αμυντικοί ή αμυντικοί χαφ να παίζουν στόπερ ή σε άλλες θέσεις. Προσπαθήσαμε, αλλάξαμε σχήμα, τακτική, βρήκαμε στρατηγική, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».

Ερωτηθείς για το πώς πήρε την απόφαση να πάει στην Τάβρια με τόσα πολλά προβλήματα, απάντησε: «Όταν πήρα την απόφαση να έρθω εδώ ήξερα ότι υπήρχαν προβλήματα, αλλά δεν γνώριζα το μέγεθος. Αν το γνώριζα ακριβώς δεν ντρέπομαι να πω ότι θα το σκεφτόμουν καλύτερα. Από τη στιγμή όμως που ήρθα και βρήκα ανθρώπους στη διοίκηση που με πιστεύουν και με στηρίζουν, βρήκα αυτούς τους παίκτες και αρχίσαμε να γινόμαστε ομάδα, δεν μπορούσα να κάνω πίσω, έπρεπε να μείνω και να κάνω τη δουλειά μου. Είμαι ειλικρινής με αυτό που σας λέω. Πιστεύω πως ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας δεν γνώριζαν το μέγεθος του προβλήματος. Η απόφαση που πήρα ήταν σε μόλις 4 μέρες και μέσα σ' αυτές τις μέρες δεν πρόλαβα να δω περισσότερα από 5 παιχνίδια της ομάδας, γιατί ταξίδευα συνεχώς».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου