Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο "πολεμιστής" από το Τρίνινταντ που μάχεται για τη ζωή του

Η καρδιακή προσβολή που υπέστη πριν από δύο εβδομάδες, του έχει κοστίσει ήδη το αριστερό πόδι. Ο Ακίμ Άνταμς από το Τρίνινταντ δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της καριέρας του, αυτήν για τη ζωή, αλλά οι πιθανότητες για τον 22χρονο αμυντικό της Φερεντσβάρος είναι εις βάρος του.

  
      
Ο 8 φορές διεθνής με τους "σόκα γουόριορς", τους "πολεμιστές" της Καραϊβικής, πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι στον ουγγρικό σύλλογο, αλλά η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια για εκείνον. "Μετά από την προπόνηση, μιλούσε αρκετά, χαμογελούσε και χόρευε λιγάκι", εξιστορεί ο συμπαίκτης του, Τάμας Τσίλους, στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Τρίνινταντ και Τομπάγκο: "Τρεις ώρες αργότερα, ο Ακίμ κάλεσε μία γυναίκα του συλλόγου και της είπε ότι δεν αισθάνεται καλά. Δέκα λεπτά αργότερα τον βρήκαμε στον σπίτι του λιπόθυμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όλοι προσευχόμαστε για εκείνον. Είναι ένας καλός φίλος από τη στιγμή που ήρθε σε εμάς".
  
Ο διεθνής αμυντικός πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό τον περασμένο Αύγουστο. Γεννημένος στο Πόιντ Φόρτιν και έχοντας κάνει τα πρώτα βήματά του σε ηλικία 16 ετών στην W Connection, συνέχισε στη Γιουνάιτεντ Πετροτρίν τη σεζόν 2009-2010. Τρεις σεζόν αργότερα κι ενώ ήταν ήδη διεθνής, αγωνίστηκε στην Σεντράλ και οι εμφανίσεις του στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος ταξίδεψαν τη φήμη του στην Ευρώπη, με τον ουγγρικό σύλλογο να επιδεικνύει ενδιαφέρον και να του προσφέρει μία θέση στην ενδεκάδα.
  
Το νοσοκομείο "Varosmajori Heart Clinic" επιβεβαίωσε το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Αν και δεν υπήρχαν ενδείξεις γι' αυτό που θα ακολουθούσε, ο Άνταμς είχε παραπονεθεί για ζαλάδες στη νίκη 3-1 επί της Ουίπεστ, μερικές μέρες πριν από το συμβάν.

 
Το πρωί της Τρίτης (08/10), οι γιατροί αναγκάστηκαν να προβούν σε μερικό ακρωτηριασμό, μετά από την τέταρτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. "Οι γιατροί της Varosmajori Heart Clinic ακρωτηρίασαν το πόδι κάτω από το αριστερό γόνατο και σταθεροποίησαν την κυκλοφορία του αίματος", αναφέρει η ιστοσελίδα "Wired888". Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά ο οργανισμός του δεν βρίσκεται σε κατάσταση τέτοια ώστε να αντέξει μία μεταμόσχευση καρδιάς που θα μπορούσε να τον κρατήσει ζωντανό.
   
Η ιστορία του Άνταμς έχει και κάποια θετικά νέα. Ο γιατρός που επιβλέπει την πορεία της υγείας του είναι ο καθηγητής Μέρκελι Μπέλα, ο οποίος πραγματοποίησε δύο πετυχημένες μεταμοσχέσεις καρδιάς μόνο μέσα στο 2012.    
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα "The Home of Caribbean Football", ο Άνταμς κινήθηκε και ήταν σε θέση να μιλήσει και να αντιληφθεί τη μητέρα του, Αντσίλα Άνταμς, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αδερφός του, Ακίνι, τερματοφύλακας στην Γιουνάιτεντ Πετροτρίν, πηγαινοέρχεται από την πατρίδα του στην Ουγγαρία με τα έξοδα καλυμμένα από τη Φερεντσβάρος, με συνέπεια ο διευθυντής επικοινωνίας της ομοσπονδίας του Τρίνινταντ (TTFA), Σον Φουέντες, να συγχαίρει τους Μαγυάρους για την αντιμετώπιση του ευαίσθητου ζητήματος.
  
Ο Άνταμς είναι διεθνής με την κ17, έχοντας αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από 6 χρόνια, ενώ ήταν μέλος και του Τρίνινταντ και Τομπάγκο στο Μουντιάλ κ-20 που διεξήχθη στην Αίγυπτο το 2009. Το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών πραγματοποιήθηκε πριν συμπληρώσει τα 17 χρόνια, το 2008, κι έκτοτε μετράει ακόμη 7 εμφανίσεις, με συνέπεια να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κόλπους της ομοσπονδίας.
  

    Η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία σε φιλικό παιχνίδι στις 15 Οκτωβρίου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο "Χάσελι Κρόφορντ" του Πορτ οφ Σπέιν και στο περιθώριο του αγώνα θα διετίθενται μπλουζάκια της οργάνωσης "Heart of a Warrior" για λογαριασμό του Άνταμς. "Εξαιτίας των άσχημων γεγονότων την προηγούμενη εβδομάδα, το παιχνίδι θα έχει διττή σημασία. Θα βοηθήσει την προετοιμασία της ομάδας και θα βοηθήσει και τον Ακίμ Άνταμ και την οικογένειά του", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της TTFA, Σέλντον Φίλιπς.
  
Ήδη, ο πρώτος σύλλογος στον οποίο αγωνίστηκε ο Άνταμς, η W Connection, έχει προσφέρει το έπαθλο από το λιγκ καπ αξίας 10.000 δολαρίων στον πρώην παίκτη της. Στην αναμέτρηση Πόιντ Φόντιν Σιβίκ και Κονέκσιον για τα προημιτελικά του κυπέλλου την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 2.000 φίλαθλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη σεβασμού στη μάχη του συμπατριώτη τους.
  
Η συμπαράσταση στο δράμα των Άνταμς προέρχεται από όλες τις πλευρές. Ακόμα και από τους "αντιπάλους". Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ουίπεστ, για παράδειγμα, εξέδωσαν μία συγκινητική ανακοίνωση με την οποία εύχονται ταχεία ανάρρωση στον 22χρονο: "Πριν από 4 ημέρες ήσουν εχθρός μας. Φορούσες την πρασινόλευκη φανέλα. Σε αποδοκιμάσαμε, ίσως και μουγκρίσαμε. Μπορούσες να δεις από κοντά πως ο (σ.σ. Πέτερ) Καμπάτ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω στον (σ.σ. Τσιμπουάμπουα) Μπαβόν για να σκοράρει (σ.σ. αναφέρεται στη φάση του γκολ της Ουίπεστ). Εμείς πανηγυρίσαμε. Εσύ όχι. Μετά έκανες τη δουλειά σου, το παιχνίδι άλλαξε εικόνα και εσύ πανηγύρισες και χαμογέλασες στο τέλος, αλλά ας το ξεχάσουμε τώρα".
  
"Αυτό είναι διαφορετικό παιχνίδι. Ένα πολύ πιο σημαντικό παιχνίδι, όπου το διακύβευμα δεν είναι απλώς 3 βαθμοί ή η νίκη σε ένα ντέρμπι. Είναι το ντέρμπι των ντέρμπι, όπου η διακυβεύεται η ζωή σου! Δεν είναι παιχνίδι! Είναι ο πιο σκληρός διαγωνισμός, που απαιτεί την πιο σκληρή προσέγγιση που έχεις κάνει. Αλλά πρέπει να νικήσεις! Πιστεύουμε ότι μπορείς να νικήσεις! Είμαστε μαζί σου Ακίμ! Πολέμα! Και θα τα πούμε την άνοιξη στη Σούσα (σ.σ. στο στάδιο της Φερεντσβάρος)!"

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου