Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μικρά μικρά από το Τότεναμ-ΠΑΟΚ

Τι γίνεται με τους τερματοφύλακες στον ΠΑΟΚ; Φώναζα ότι ο Χαλκιάς είναι λίγο παρεξηγημένος γιατί έχει αντιτουριστική φάτσα, αλλά φέτος δεν υπάρχει Χαλκιάς! Ό,τι πάει μέσα γράφει και φέρει ευθύνη για τα μισά τουλάχιστον γκολ που τρώει.


Παίζει βέβαια γιατί και ο Κρέσιτς κλώτσησε τις ευκαιρίες που πήρε και τώρα περιμένει τις επόμενες. Με διαφορά ο χειρότερος παίκτης του χθεσινού ΠΑΟΚ ο Χαλκιάς, είχε περίπου 3/15 εξόδους και το γκολ ξεκινάει από δική του τραγική έξοδο! Έτσι, ο δικέφαλος ξεκίνησε θεωρητικά με το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και έχει ένα από τα χειρότερα...

Ο διαιτητής δε φάνηκε να έχει εμφανή πρόθεση να αδικήσει τον ΠΑΟΚ, γιατί αν ήθελε να  στείλει την Τότεναμ στην επόμενη φάση θα μπορούσε να της μετρήσει κάποιο από τα δύο ορθά ακυρωθέντα γκολ. Απλά ήταν εκτός τόπου και χρόνου με πολλές λάθος ή αργές υποδείξεις, αγχωμένος και δε συνεννοούνταν καθόλου με τους βοηθούς. Η φάση με το πέναλτυ και την αποβολή του Σταφυλίδη ήταν φυσικά 100% άδικη και παραλίγο να αποδειχθεί μοιραία για τον ΠΑΟΚ.

Απόλυτα ορθολογική η εντεκάδα που παράταξε ο Μπόλονι. Κλασικό 4-3-3 που έπαιζε ο Σάντος και παίζει φυσικά τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Ξεκίνησε σε κάθε θέση ο καλύτερος παίχτης του ρόστερ, αν εξαιρέσει κανείς ότι στη θέση των τραυματιών Λίνο και Βιερίνια έπαιξαν οι Σταφυλίδης και Γεωργιάδης.

Ποιος είναι back-up του Βιερίνια στα αριστερά; Ο δεξιοπόδαρος Γεωργιάδης; Ο Ρομπέρ πού είναι; Και ποιόν έχει μάνατζερ; Οέο;

Ο Λεονάρντο ζει; Γιατί τον πήραν αφού πίσω από τον Λίνο υπάρχει ο (πολύ καλός σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα) Σταφυλίδης και ο Σνάουτσνερ; Τουλάχιστον ξέρουμε ποιος θα αποχωρήσει πρώτος τον Ιανουάριο. Ή καλύτερα μάλλον ξέρουμε...

Πάλι σώθηκαν γκολ πάνω στη γραμμή χθες! Δύο φορές στην ίδια φάση ο Σταφυλίδης (άσχετα που δόθηκε πέναλτυ) και μία φορά ο Χιλιανός που θέλει να κλείσει την καριέρα του κάποια στιγμή στην Κόλο Κόλο. Είναι τουλάχιστον η πέμπτη φορά φέτος που ο Κοντρέρας κάνει τον τερματοφύλακα και αν συνεχίσει έτσι και εκεί που θα πάει, η ομάδα θα μετονομαστεί σε Κώλο Κώλο! Πρέπει να έχουν αποφευχθεί περίπου 15 γκολ χωρίς υπερβολή πάνω στη γραμμή φέτος από παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ δε θυμάμαι ούτε μία φορά να έχει γίνει το αντίθετο. Δεν ξέρω πού θα μπορούσαμε να βρούμε ένα τέτοιο στατιστικό, αλλά ίσως και να είναι παγκόσμιο ρεκόρ τόσες πολλές αποκρούσεις στη γραμμή σε τόσους λίγους μήνες, με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να είναι το φαβορί υποτίθεται στα πιο πολλά ματς! 4 εξηγήσεις βρίσκω: α) Οι κακοί τερματοφύλακες που προαναφέραμε, β) η κλάση του Κοντρέρας γιατί αυτός έχει κάνει τις πιο πολλές, γ) η τύχη και δ) ο Σάντος να ξέχασε μέρος της κωλοφαρδίας του στα αποδυτήρια!
  
Συγκινητικότατος ο Σαλπιγγίδης, βούλωσε πολλά στόματα!

Τον Γκαρσία και μετά από 30 χρόνια θα τον αναπολούν στην Τούμπα...

Ο Λαζάρ ώρες ώρες θυμίζει Σορλέν, αλλά εμένα μου θυμίζει κάποιες φορές και αριστεροπόδαρο Φωτάκη. Είναι πιο γρήγορος από τον Σορλέν και πατάει πιο πολύ στις περιοχές (το λεγόμενο box-to-box), αλλά ο συμπαθής  Γάλλος ήταν πιο μυαλωμένος, άψογος τακτικά και με τέτοια ποδοσφαιρική παιδεία που σχεδόν τον αγαπούσες!

Το δεύτερο γκολ ήταν σήμα κατατεθέν του Αθανασιάδη. Έτσι πέτυχε ως τώρα τα περισσότερα τέρματα, έτσι θα συνεχίσει να τα πετυχαίνει. Ωραία κίνηση φορ στον κενό χώρο χωρίς τη μπάλα,  ξεπέταγμα στην παράλληλη σέντρα, μία επαφή με τη μπάλα και γκολ. Δύσκολα θα βρεις γκολ του Κλάους που δεν είναι με τη μία ή που είναι ατομική προσπάθεια.

Καλός ο Γεωργιάδης, έδωσε και τις δύο ασιστ και βοήθησε πολύ, αλλά λίγο "γατάκι". Πρέπει να αρχίσει να σκοράρει, να παίρνει την ομάδα λίγο περισσότερο πάνω του, να γίνει πιο ηγετική φυσιογνωμία αν θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Στο 60' έγινε αλλαγή και αποχωρούσε σαν παλαίμαχος. Δεν είναι αρνητικός ως τώρα, αλλά η φανέλα του ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις και όσο πιο νωρίς το καταλάβει τόσο καλύτερα για αυτόν...

Πολύ καλοί και ψυχάρες όλοι όσοι έπαιξαν. Υπερέβαλαν εαυτούς και θα έχουν την ευκαιρία να γουστάρουν τουλάχιστον δύο επιπλέον μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να διακριθούν...
    
Τα ξαναλέμε!
 

3 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι ο Λαζάρ θυμίζει και πολύ τον Σορλέν. Ο Λαζάρ έχει δικό του στυλ με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που φάνηκε ειδικά όταν κάποιος χρειάστηκε να κρατήσει τη μπάλα. Ο Σορλέν σαν εξτρέμ (που δεν είναι) έβγαζε 2 σέντρες σε όλο το ματς και ήταν πολύ καλός ανασταλτικά. Το ίδιο και στο κέντρο. Δεν τον λες και δημιουργικό. Πιο πολύ έμοιαζε με τον Φωτάκη νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ανασταλτικά ήταν πιο καλός ο Σορλέν και δημιουργικά ο Λαζάρ. Όχι όμως ότι ο Σορλέν δεν είχε τεχνική. Δεν έχανε τη μπάλα ποτέ, απλά δε ρίσκαρε βγαίνοντας μπροστά (λόγω και της ταχύτητάς του μάλλον) και προτιμούσε σίγουρες μικρές πάσες. Επίσης, κανονικά ο Σορλέν έπαιζε στη θέση του Λαζάρ, δηλαδή μέσα αριστερά (που λέει κι ο Αλέφαντος), αλλά στον ΠΑΟΚ έπαιξε ελάχιστες φορές στη φυσική του θέση. Έτσι έχανε στοιχεία του παιχνιδιού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή