Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η..."και καλά" θλάση του Χαλκιά!

Μετά τα όσα άκουσε (και ακόμα ακούει) ο Κώστας Χαλκιάς στα ραδιόφωνα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και αντιλαμβανόμενος ότι έτσι και πνίξει κανένα γκολ στα Γιάννενα τελείωσε ποδοσφαιρικά  (είναι άλλωστε γεννημένος 30-5-1974), προτίμησε να προσποιηθεί (προφανώς σε συνεννόηση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ) θλάση α' βαθμού.



Το ότι η θλάση είναι "μαϊμού" δεν το διάβασα ούτε το άκουσα κάπου, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι τερματοφύλακας έπαθε θλάση σε προπόνηση και μάλιστα στις πιο δύσκολες ίσως μέρες τις καριέρας του. Μάλλον παίζεται αυτό που όλοι υποπτευθήκαμε μόλις διαβάσαμε την είδηση...
  
Από τη μια ο Χαλκιάς ίσως σωστά σκέφτηκε ότι αν κάνει κι άλλη άσχημη εμφάνιση κάηκε  και δεν πρόκειται να ξαναδει φανέλα βασικού. Κάτι που θα σήμαινε ότι χάνει και το EURO 2012, όπου ελλείψει άλλων ικανών γκολκίπερ προς το παρόν δείχνει πολύ πιθανό να είναι στις επιλογές του Σάντος. Και βλέποντας ότι είναι και ντεφορμέ αλλά και ψυχολογικά πεσμένος, προτίμησε να "ξεκουραστεί" λίγο...

Από την άλλη, η κίνησή του αυτή μπορεί να αποδειχθεί και αυτοκαταστροφική, αφού στη θέση του δε θα παίξει κανένα παιδάκι που όποτε θέλει ο Χαλκιάς το ξαναπετάει έξω, αλλά ένας αρκετά καλός τερματοφύλακας που δουλεύει πολύ και περιμένει πώς και πώς ξανά  την ευκαιρία του, έχοντας κι αυτός στο πίσω μέρος του μυαλού του κλήση στην Εθνική Κροατίας. Άρα αν ο Κρέσιτς παίξει καλά και όχι όπως στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πιθανόν και να μην ξανακουνηθεί από την εντεκάδα. Και επίσης, ο Χαλκιάς θα μπορούσε απλά να πει στον προπονητή του ότι θέλει λίγο καιρό να κάτσει στον πάγκο, χωρίς να προσποιηθεί τραυματισμό.

Από τον ΠΑΟΚ φαίνεται να υπάρχει κάποια εύνοια προς τον Χαλκιά ίσως και με παρότρυνση του Σάντος στον Ζαγοράκη ώστε να έχει επιλογές για το EURO ο Πορτογάλος, ίσως και λόγω της επιθυμίας της ΠΑΕ να εισπράξει το ποσό της αποζημίωσης που παίρνουν οι ομάδες για τους διεθνείς τους. Πιθανόν να ισχύουν και τα δύο.

Ο Χαλκιάς πάντως, παρόλο που είναι αρκετά αντιπαθητική φυσιογνωμία και δεν αγαπήθηκε πολύ σε καμία από τις ομάδες που αγωνίστηκε και παρά τις κακές του εμφανίσεις σε όλες τις προηγούμενες ομάδες του, στον ΠΑΟΚ πρόσφερε σημαντικά. Μπορεί κάποιοι τώρα να τον βρίζουν. Αλλά κάποιοι βρίζουν και τον Σαλπιγγίδη, κάποιοι έβριζαν ή βρίζουν ακόμα κια τον Άγγελο, κάποιοι έβριζαν τον Σάντος, από κάποιους τα ακούει συνέχεια και ο Ζαγοράκης. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικοί, κάποιοες φορές υπερβολικοί και μεμονωμένα κάποιοι είναι ενίοτε και αχάριστοι. Ο Χαλκιάς έπαιζε  βασικός 3 χρόνια στην πολύ καλή ομάδα του Σάντος, η οποία έτρωγε γκολ με το σταγονόμετρο, ενέπνεε εμπιστοσύνη και καθιερώθηκε ξανά μετά από πολλά χρόνια και συνειδησιακά και βαθμολογικά ως πραγματικά κορυφαία και ανταγωνιστική ομάδα. Με τον Χαλκιά είχε ο ΠΑΟΚτσής το κεφάλι του ήσυχο, με τον Χαλκιά κατέρριπτε ρεκόρ, με τον Χαλκιά γέμιζε το γήπεδο, με τον Χαλκιά βγήκε δεύτερος και έχασε άδικα ένα πρωτάθλημα το 2010. Ο Χαλκιάς μπορεί να έτρωγε ένα-δύο αστεία γκολ όλη τη χρονιά, μπορεί να έκανε και άλλες μία-δύο μπαρούφες που δεν πλήρωνε, αλλά ως εκεί. Η απόδοσή του στα περισσότερα ματς αυτή την τριετία ήταν πολύ καλή και συνετέλεσε σημαντικά στις όποιες επιτυχίες της ομάδας.

Φέτος η αλήθεια είναι ότι ο Κωστάκης δε βλέπεται. Ξεκίνησε βασικός, αργότερα έδωσε τη θέση του στον Κρέσιτς αλλά κι αυτός έκανε εξίσου τραγικές εμφανίσεις. Ουσιαστικά ο Κροάτης ξαναέκανε τον Χαλκιά βασικό. Και εκεί που ο ΠΑΟΚ υποτίθεται ότι ξεκίνησε έχοντας με διαφορά το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, βρέθηκε χωρίς τερματοφύλακα.

Ο Χαλκιάς πήρε μια απόφαση. Το αν θα του βγει σε καλό ή κακό θα το δείξει ο καιρός...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου