Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Εσβησε» ο μεγάλος Σώκρατες!

Ο άνθρωπος που ήταν πολλά περισσότερα από ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο Βραζιλιάνος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Αγωνιστής της ζωής και Παιχταράς Σώκρατες άφησε χθες την τελευταία του πνοή. Διαβάστε εδώ ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα που του είχαμε κάνει πρόσφατα στο vouliazoume.






Σε ηλικία μόλις 57 ετών, ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Σόκρατες και αρχηγός της Σελεσάο στο ιστορικό Μουντιάλ του 1982 έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο.
 
«Το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιντ ενημερώνει με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή Σόκρατες στις 4.30 τα ξημερώματα από σηψαιμικό σοκ», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο εξέδωσε το νοσοκομείο και ενημερώνει για τον θάνατο του «γιατρού».

Ο Σόκρατες γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1954 στο Μπέλεμ. Λάτρευε τον Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο και είχε πάρει τόσο ζεστά το θέμα με το όνομα του που σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξε, από μέσα φορούσε μπλουζάκι που έγραφε τη λέξη: «Democracia».
 
Έκανε τεράστια καριέρα στη Κορίνθιανς, με την οποία πέτυχε περίπου 200 γκολ σε 300 παιχνίδια, στην εξαετία 1978-1984, ενώ με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας είχε 60 συμμετοχές και πέτυχε 22 τέρματα. Το 1984 μεταγράφηκε Φιορεντίνα, ωστόσο δεν προσαρμόστηκε στην Ιταλία και ένα χρόνο μετά επέστρεψε στη Βραζιλία και στη Φλαμένγκο. Το 1989 έκλεισε την καριέρα του στην Σάντος.
 
Πηγή: sportouvorra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου