Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τι είναι η «Hasta la Victoria Siempre»;

Η «Hasta la Victoria Siempre» είναι μια κίνηση παλιών ποδοσφαιριστών με κοινωνικές ευαισθησίες και ανάλογες παρεμβάσεις και πήρε την ονομασία της από τη θρυλική φράση του Τσε.
  
Ιδρυτικά της μέλη, μεταξύ άλλων...


...ο Σάββας Κωφίδης, ο (και τραγουδιστής) Βασίλης Λέκκας, ο (και ηθοποιός) Τάκης Βαμβακίδης, ο (και διαιτητής) Τάσος Κάκος, ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Νίκος Μάλλιαρης κ.ά.
 
Η τελευταία δραστηριότητά της είχε να κάνει με την απεργία των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. Επειτα από συνεννόηση με τη διοίκηση του σωματείου, διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο γήπεδο του Αίαντα, στην παραλία Ασπροπύργου, ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης με τους απεργούς, οι οποίοι ειδικά για αυτή την περίσταση, συγκρότησαν ομάδα.

Το σκορ σε μία αναμέτρηση όπως αυτή δεν έχει ποτέ σημασία, καθώς σκοπός των δράσεων της Hasta είναι μέσω του ποδοσφαίρου να αναδειχθεί ο αγώνας των εργαζομένων και, εν τέλει, ο ίδιος ο άνθρωπος. Με τη φανέλα της Κίνησης αγωνίστηκαν ακόμα μια φορά οι Σάββας Κωφίδης, Χουάν Ρότσα, Ηλίας Πουρσανίδης, Λουκάς Καραδήμος, Περικλής Παπαναγής, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Στέλιος Σεραφείδης, Νίκος Μπογιόπουλος, Βασίλης Λέκκας κ.α.

Με την ομάδα των απεργών αγωνίστηκαν και ο πρόεδρος του εργατικού σωματείου της Χαλυβουργίας, Γιώργος Σιφωνιός (30 χρόνια μετά την τελευταία φορά που έπαιξε ποδόσφαιρο!), καθώς και ο έφορος Νάσος Παυλάκης. Ενώ στον αγώνα συμπαραστάθηκαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι των παλαίμαχων της Προοδευτικής (Τάκης Καλούδης, Χρήστος Άννης), του συνδέσμου φίλων της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, καθώς και ο πρώην ομοσπονδιακός Γιάννης Παπαδάτος.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έκανε ο Μίμης Παπαΐωάννου, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στη μικρή συναυλία του Βασίλη Λέκκα και του Πόντιου τραγουδιστή Βασίλη Μιχαϊλίδη, οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Μποσταντζόγλου και Τάκης Βαμβακίδης.
 
         
             


  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου