Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με ΠΑΟΚ και Αρίας;

Αγαπητό μου ημερολόγιο
«Σου αποκάλυψα πρόσφατα τις εξελίξεις με τον Ντιέγκο Αρίας και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον τρόπο ώστε να κερδίσει και να μην χάσει από το θέμα του Κολομβιανού που ζήτησε να φύγει.


Σήμερα που με επιβεβαιώνουν όλα τα… κατευθυνόμενα ρεπορτάζ που πήραν πλέον το «πράσινο» και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλω να σου αποκαλύψω με κάθε λεπτομέρεια το πως έφτασε η κατάσταση εδώ που έφτασε.
Ναι, αγαπητό μου ημερολόγιο θα σου τα εξομολογηθώ όλα…
Ο Ντιέγκο το παλικάρι μας, ήταν ενθουσιασμένο με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε την καριέρα το στον δικέφαλο με όνειρα. Δεν ήταν ο… κανένας. Μπορεί για τα ελληνικά δεδομένα. Όχι όμως για την Κολομβία όπου προερχόταν από ομάδα πρωταθλήτρια και αποδείχτηκε αυτό και πολύ αργότερα με την κλήση του στην Εθνική Κολομβίας.
Ωστόσο από την αρχή έπρεπε να αποδείξει ότι… ξέρει το τόπι. Η καριέρα του στον Δικέφαλο φάνηκε από την αρχή ότι θα είχε προβλήματα. Ο Μάκης Χάβος του έκανε διάφορα… κόλπα. Μέχρι που βγήκε και δήλωσε ανεπίσημα, ότι ο παικτης δεν ξέρει από τακτική και όταν… του μάθει θα τον βάλει να παίξει.
Την ίδια στιγμή που ο χρόνος συμμετοχής του ήταν λίγος ο Αρίας έβλεπε να μην παίρνει «μία» από τον ΠΑΟΚ.
Τον Μάιο στο μεταξύ και ενώ δεν έπαιζε, (παρόλο που ο Κωνσταντινίδης τον πίστευε), του έγινε πρόταση ανανέωσης για τρία χρόνια με τον Κολομβιανό να απορρίπτει την πρόταση. Τότε ένα σάιτ αγαπητό μου ημερολόγιο το transfernews είχε αποκαλύψει το θέμα και «θύμωσε» τον επίσημο ΠΑΟΚ που δεν ήθελε να μαθευτεί ούτε αυτή η περίεργη πρόταση, ούτε φυσικά και η «χυλόπιτα» του Αρίας.
Στον δικέφαλο δεν ήταν χαζοί! Ήθελαν να «δέσουν» τον Αρίας γιατί έβλεπαν μπροστά… Αλλά και ο Αρίας έβλεπε μπροστά.
Να σου θυμίσω αγαπητό μου ημερολόγιο πως τότε τα ασπρόμαυρα ρεπορτάζ «την πέσαν» σε μάναντζερ και ποδοσφαιριστή. Γιατί; Διότι δήθεν ο… ΠΑΟΚ πάνω απ΄όλα. Διότι για αυτούς δίκιο έχει πάντα η ΠΑΕ. Πάντα για αυτούς είχε δίκιο η ΠΑΕ όπως επί Γούμενου που οι Σεγκάρα και Ρεμπόσιο για παράδειγμα ήταν οι παικταράδες του Ντουμιτρέσκου και ο μεγάλος πρόεδρος δεν θα πουλούσε ποτέ τον Σαλπιγγίδη στην Αθήνα…
Στο θέμα μας αγαπητό μου ημερολόγιο και συγνώμη που ξέφυγα…
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Αρίας ήθελε να δει αν θα έχει ελπίδα να παιξει στον ΠΑΟΚ και να μην δεσμευτεί με ένα συμβόλαιο.
Λογικό από την πλευρά του.
Το καλοκαίρι η απειλή για προσφυγή του Βιτόλο και η φυγή του Ισπανού σε συνδυασμό με την πρόσληψη νέου προπονητή δίνει ελπίδες στον Αρίας που ανεβάζει την ψυχολογία του παρόλο που από το συμβόλαιο του δεν πήρε παρά μόνο κάτι ψίχουλα από τον ΠΑΟΚ.
Κάπου εκεί έρχεται στον κόσμο το παιδί του και η Γαλλίδα γυναίκα του μετακομίζει στην Ελλάδα αγαπητό μου ημερολόγιο και ξέρεις εμείς οι γυναίκες είμαστε γκρινιάρες!!!
Τότε λοιπόν όλα άλλαξαν… Ο Αρίας που δεν είναι και κανένας υψηλόμισθος, μέχρι τον Νοέμβριο είχε πάρει τελευταία φορά δόση τον Ιούνιο (τον Ιούνιο πληρώθηκε την δόση του Απρίλιου περίπου 15χιλ ευρώ!)και η σύζυγος του γκρινιάζει.
Η απόδοση του κινείται σε μέτρια επίπεδα. Και εκεί που έδειχνε να ανεβαίνει ξαφνικά πάλι κάνει εμφανίσεις μέτριες. Ο κόσμος θεωρεί ότι όλα οφείλονται στο φτωχό ταλέντο του. Εντάξει δεν είναι καμιά παικτούρα αγαπητό μου ημερολόγιο ο Ντιέγκο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καθαρό μυαλό…
 
Ο καιρός περνάει. Ο Αρίας και η σύζυγος του πλέον αποφασίζουν να φύγουν από την Ελλάδα και φυσικά κάνουν στην άκρη και τον Έλληνα μάνατζερ που τον έφερε στον ΠΑΟΚ και ήταν της άποψης να κάνει υπομονή ο παίκτης όπως κάνει και όλη η ομάδα. Μόνοι τους ομως Ντιέγκο και σύζυγος εξουσιοδοτούν ανθρώπους στο εξωτερικό να ψάξουν ομάδα.
 
Οι υποσχέσεις του ΠΑΟΚ για πληρωμές στους παίκτες παραμένουν υποσχέσεις μέχρι τον Νοέμβριο. Εκεί ο Αρίας που είχε να πληρωθεί από τον Ιούνιο που πήρε την δόση του Απρίλιου, περιμένει να πάρει κάποιο σημαντικό ποσό αφού όπως ενημέρωσε η διοίκηση τους ποδοσφαιριστές περιμενε την έγκριση από το πρωτοδικείο για να γίνουν οι πληρωμές.
Ο Αρίας είχε να παίρνει εκείνο τον καιρό σε ότι αφορά το συμβόλαιο του ένα ποσό των 170.000 ευρώ. Η ημέρα πληρωμής έφτασε και ο Κολομβιανός πήρε από τον ΠΑΟΚ, 15.000 ευρώ μόνο, την δόση του Νοεμβρίου!
Καταλαβαίνεις αγαπητό μου ημερολόγιο την… χαρά της γυναίκας του!
 
Αυτό ήταν το «τελειωτικό» χτύπημα για τον Αρίας και την… σύζυγο του που ήθελε πάση θυσία να φύγει από την χώρα. Έτσι ο Αρίας εξουσιοδοτεί και ξένο δικηγόρο για να προστατέψει τα δικαίωματα εργασίας του ποδοσφαιριστή.
Πριν λίγες ημέρες έρχεται το δημοσίευμα από την Βραζιλία. Καθόλου τυχαίο αφού άνθρωπος στην Βραζιλία πρότεινε τον ποδοσφαιριστή σε ομάδες. Ενδιαφέρον υπάρχει για αυτόν και από την Κολομβία άλλωστε. Ταυτόχρονα πριν λίγες ημέρες φτάνει στα γραφεία της ΠΑΕ ένα γράμμα που ουσιαστικά είναι προάγγελος για προσφυγή του Αρίας.
 
Εκεί αποφασίζουν Βρύζας και Κωνσταντινίδης και αφού είδαν ότι τα πράματα πήραν τέτοια τροπή να μιλήσουν στον Αρίας.
 
Πως έχουν τα πράγματα τώρα αγαπητό μου ημερολόγιο;
O Αρίας θέλει να φύγει εδώ και τώρα παρόλο που το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και μπορεί να συμφωνήσει από τώρα με κάποια ομάδα αλλά για το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι δεν μπορεί να τον κρατήσει και να θέλει (το να θέλει ή όχι δεν έχει ξεκαθαρίσει και θα φανεί από το αν βρει και ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του).
Θέλει όμως να έχει κάποιο κέρδος για να τον αφήσει από τώρα. Ζητάει λοιπόν από τον Αρίας να χαρίσει ένα σημαντικό ποσό από τα χρωστούμενα του συμβολαίου, που είναι μαζί με τα πριμ περίπου 200.000 ευρώ!
Το αν θα το τραβήξει στα άκρα ο Αρίας ή αν τελικά αποφασίσει να κάνει οπισθοχώρηση να μην χάσει άλλο χρόνο και μείνει στο τέλος χωρίς ομάδα θα φανεί σύντομα.
Η αλήθεια και η ουσία όμως όλου αυτού που σου εξιστόρησα αγαπητό μου ημερολόγιο είναι μία:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει στα οικονομικά της στροφή 180 μοιρών που θυμίζουν πολλά άσχημα στους ΠΑΟΚτσήδες.
Σε εποχές που ο κάθε Αρίας σήκωνε «μπαϊράκι». Σε εποχές που δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κρατήσει κανένα περουσιακό του στοιχείο (όπως με τον Βιτόλο). Σε εποχές απειλών προσφυγών.
Σε εποχές που οι παίκτες δεν γούσταραν να παίξουν μπάλα για τον ΠΑΟΚ και διάλεγαν ματς. Σε εποχές που κανέναν δεν είχε σίγουρο η ομάδα. Σε εποχές που για όλα έφταιγε ο προπονητής και κανένας σοβαρός δεν έμενε στην ομάδα. Σε εποχές που δεν υπήρχε πλάνο μακροχρόνιο γιατί δεν γινόταν να δημιουργθεί υπό τέτοιες κακές οικονομικές συνθήκες….
Μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα αγαπητό μου ημερολόγιο; Σίγουρα μπορεί. Η συνέντευξη Τύπου του ανθρώπου που χάρη σε αυτόν έγινε ο σύλλογος ξανά αξιοπρεπής φτάνει. Η αλήθεια σώζει και μπορεί να είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ.
Διότι πώς ο ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε; Ξέχασες αγαπητό μου ημερολόγιο; Όχι δεν πιστεύω ότι ξέχασες. Πήγαινε στις σελίδες σου, του 2007 να θυμηθείς…
Με την πίστη του κόσμου για ένα καλύτερο αύριο για την ομάδα. Έτσι γιγαντώθηκε. Και οι Ζαγοράκης-Βρύζας αν αναθεωρήσουν αρκετά πράγματα μπορούν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει στην ανάκαμψη.
Στην ανάκαμψη μιας ομάδας που ακόμα κερδίζει από τα όσα έσπειρε τα δύο πρώτα χρόνια η ΠΑΕ και που έχει αύριο και… μεθαύριο, αν θυμηθεί τον καλό της εαυτό!
Aγαπητό μου ημερλόγιο κλείνω τώρα. Πάω να ακούσω το τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου, το Αρίας μου αμαρτία μου λάθος μου μεγάλο. Ε, ναι αγαπητό μου ημερολογιάκι δεν ακούω μόνο την ΠΑΟΚτσού την Μαρινέλα»!
   
H γυναίκα του προέδρου

Πηγή: transfernews.gr

2 σχόλια:

  1. Ενώ στις άλλες ομάδες όλοι είναι πληρωμένοι;Σας πληροφορώ ότι όχι μόνο σε όλες τις κατηγοριες της Ελλαδας αλλά σε ολον τον πλανητη οι παοχτες είναι απληρωτοι. Γι'άυτο σταματήστε να αναπαράγετε πράγματα που κανουν κακο στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις κι άδικο φίλε ότι είναι γενικό το κακό. Από την άλλη όμως δε λέει και κάπου ψέματα το άρθρο. Δε χρειάζεται να τα κρύβουμε όλα κάτω από το χαλί με πρόφαση το καλό της ομάδας. Το άρθρο (που δεν είναι δικό μου, όπως θα είδες) δεν είναι ούτε κατά του ΠΑΟΚ ούτε κατά του Ζαγοράκη. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ φανατικά με τον Θόδωρο και πιστεύω ότι πρέπει να τον προσέχουμε σαν τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή