Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής ανέλαβε τα Γιάννενα (video)

Το πολυπόθητο «ναι» είπε την Κυριακή το βράδυ στον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη, ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος από τη Δευτέρα ανέλαβε τα ηνία της «κυανόλευκης» ομάδας. Το πρέσινγκ τις τελευταίες μέρες ήταν ασφυκτικό και συνέβαλαν σ' αυτό πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν τον κ. Αναστασιάδη και οι οποίοι είχαν όλοι να πουν ένα καλό λόγο για...

...την προσπάθεια που γίνεται στα Γιάννενα. Ρόλο έπαιξαν και άνθρωποι που τον επηρεάζουν στην Θεσσαλονίκη.
 
Ο αντίκτυπος στον κόσμο της ομάδας ήταν ιδιαίτερα θετικός και μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «κακομοιριάς», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Κώτσιος, ο πρόεδρος έκανε την κίνηση ΜΑΤ που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την ψυχολογία του κόσμου, αλλά και των αποδυτηρίων.
 
Η πρόσληψη Αναστασιάδη έκανε αίσθηση και στα αθηναϊκά φύλλα που αρκετά απ' αυτά, κυρίως τα πιο αντικειμενικά, είχαν πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για την επιτυχία της ομάδας να κλείσει τη συμφωνία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ακόμα δεν ανακοινώθηκε κάτι επισήμως, η συνεργασία ΠΑΣ Γιάννινα - Αναστασιάδη θα είναι για 6 μήνες, με προοπτική ανανέωσης για άλλον ένα χρόνο, αν ο ΠΑΣ παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, ενώ η όλη αλλαγή επιτελείου, εκτός από προπονητή, θα ανεβάσει αρκετά το κόστος, το οποίο όμως ο κ. Χριστοβασίλης αποφάσισε να αναλάβει, μη κάνοντας το ίδιο λάθος να πετάξει «λευκή πετσέτα» πριν 2 χρόνια.

Η ΠΑΕ προέβη στην επίσημη ανακοίνωση λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής:  "Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας μας."
 
Ο κ. Αναστασιάδης τη Δευτέρα βρέθηκε στα Γιάννενα και προπόνησε την ομάδα για πρώτη φορά.
 
 
Το βιογραφικό του Άγγελου Αναστασιάδη
 
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΟΚ αρχικά από το παιδικό τμήμα, ενώ προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1971. Αγωνίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ως το 1981, ενώ συνέχισε για τα επόμενα 3 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αν και την τρίτη χρονιά (περίοδος 1983-84) είχε ελάχιστες συμμετοχές. Συνέχισε στη Β' εθνική με την Κόρινθο και έκλεισε την καριέρα του στον Διαγόρα Ρόδου, αγωνιζόμενος εκ νέου στην Α' εθνική την περίοδο 1986-87.
 
Στην Εθνική ομάδα
 
Αγωνίστηκε 12 φορές στην Εθνική Ελλάδας στο διάστημα 1975 - 1980. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν σε έναν φιλικό αγώνα Κύπρου - Ελλάδας (1-2) την 1η Απριλίου 1975 στη Λευκωσία, όπου μάλιστα σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι (μοναδικό του γκολ στην Εθνική). Τελευταία του συμμετοχή και πάλι σε φιλικό αγώνα, με αντίπαλο τη Βουλγαρία (0-0) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 14 Μαΐου 1980.
 
Προπονητική καριέρα
 
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τις «μικρές» κατηγορίες (Διαγόρας, Παναργειακός, Καβάλα), με την τελευταία μάλιστα κέρδισε το 1994 την άνοδο στην Α' εθνική μετά από απουσία 12 ετών. Η πρώτη του μάλιστα παρουσία σαν προπονητής Α' εθνικής ήταν εναντίον της παλιάς του ομάδας (ΠΑΟΚ - Καβάλα 4-0 στην πρεμιέρα της περιόδου 1994-95).
 
Συνέχισε διαδοχικά στους Εδεσσαϊκό (έως τον Ιανουάριο του 1997), στον ΠΑΟΚ (1997 έως 1999), στον Ηρακλή (2000), στον Παναθηναϊκό (ως το 2001), ξανά στον Ηρακλή (2002) και εκ νέου στον ΠΑΟΚ (ως το 2004). Από το 2004 έως το 2011 ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κύπρου, ο 15ος στην ιστορία της ομάδας από το 1960”.


Αναστασιάδης: «Έχουμε πολλή δουλειά»
 

Την πρώτη γεύση από τους νέους του παίκτες πήρε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας ομάδας στο ΠΕΑΚΙ. Ο νέος κόουτς μίλησε στα αποδυτήρια για 20 περίπου λεπτά και μετά εξήλθε με τους παίκτες στο βοηθητικό του ΠΕΑΚΙ για να ξεκινήσει την κυρίως δουλειά. Όσοι αγωνίστηκαν χθες μετά από ένα χαλαρό τρέξιμο συνέχισαν την προπόνηση στο γυμναστήριο, ενώ οι υπόλοιποι δούλεψαν πολύ στην τακτική.
 
Ο κ. Αναστασιάδης σταματούσε συνεχώς τους παίκτες του ζητώντας τους να εκτελούν συγκεκριμένα πράγματα, αλλά φάνηκε και από τις εντολές του ότι η ομάδα χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά στην τακτική και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να βγουν αυτοματισμοί στο γήπεδο. Θα είναι πολύωρες, πάντως οι πρώτες συνεργασίες με τους παίκτες για να καλυφθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η απόσταση που απαιτείται.
 
Ο κ. Αναστασιάδης δεν έκανε κάποιες δηλώσεις, αρκέστηκε μόνο να ευχαριστήσει τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και ζήτησε από τα ΜΜΕ να τον αφήσουν να δουλέψει, γιατί «έχουμε πάρα πολύ δουλειά» όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Τον Θεσσαλονικιό κόουτς υποδέχτηκαν έξω από τα αποδυτήρια η σύζυγος του κ. Χριστοβασίλη, Χαρίκλεια, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Σουκουβέλος και ο γενικός διευθυντής Πασχάλης Μόσχογλου, ενώ πριν την προπόνηση ο κ. Αναστασιάδης γνώρισε και όλους τους εργαζόμενους στα γραφεία.
 
Η έλευση Αναστασιάδη συνεπάγεται και αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο. Βοηθός προπονητή και γυμναστής αναλαμβάνει ο κ. Λεωνίδας Δημητρακόπουλος και γυμναστής τερματοφυλάκων ο κ. Απόστολος Τερζής. Για το τι θα γίνει με τα υπόλοιπα πρόσωπα ακόμα δεν είναι γνωστό, αλλά ο κ. Νιαρχάκος πιθανότατα μένει στο επιτελείο.


Πηγές: newsit.gr και neoiagones.gr

3 σχόλια: